BÚCSÚ

 

Eltávozott körünkből dr. Hegedűs Andrásné, Marika néni .

Sajnos betegsége miatt fizikailag már 10 éve nem volt közöttünk, de az iskolában végzett munkássága még ma is érezteti hatását.

Pedagógus pályafutása 1962. augusztusában kezdődött. Ceglédbercelre 1969. februárjában került. Hivatása iránti elkötelezettség, gyermekszeretet jellemezte. Mindig jókedvű volt, fáradhatatlan, munkabírása példaértékűnek számított. A biológia tanítása mellett felvállalta az egészségüggyel kapcsolatos feladatokat. Szervezte az elsősegélynyújtó - és a csecsemőgondozó szakköröket, a fogászati hónap vetélkedőit, de ellátta a kisebb sebesüléseket is. A gyakorlókert gondozását hozzáértéssel irányította, nem riadt meg a kétkezi munkától. Szerette a természetet, a virágokat.

1992-ben igazgatóhelyettesi munkakört kapott. Szervező készségét, kreativitását ezen a területen még inkább kamatoztathatta. Mindenhez tudott ötleteket adni a farsangi jelmezektől a nyári táborok programjáig. Sokszor jó kézügyességét kihasználva személyesen is részt vett a megvalósításukban. Mindenkivel megtalálta a megfelelő hangot, szívesen segített másoknak. Az iskola intézményét második otthonának tekintette.

Az egykori tanítványok és munkatársak szeretettel őrzik emlékét.