Ceglédberceli Eötvös József Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Az osztályok kis létszámúak, átlagban 18 fősek. Ez kedvező a gyermekek szempontjából, hiszen több figyelem és idő jut rájuk, valamint kedvező a differenciálás, a kompetencia alapú oktatást jellemző kiscsoportos tanulás-szervezés és a hatékony nyelvoktatás szempontjából. Az iskola profilját a következő szolgáltatások adják: a nyelvoktatás sokszínűsége, zeneiskolai képzés, 1-3. évfolyamon egész napos iskola, sajátos nevelési igényű, magatartási nehézségekkel küzdő tanulók integrált nevelése-oktatása, fejlesztése.

Tisztelt Szülők!


Hétfőtől várhatóan április 7-ig Online oktatás lesz, azonban továbbra is igyekszünk mindent megtenni gyermekeink oktatásáért, de a technikai lehetőségek korlátozhatnak minket.

Amennyiben van olyan Online oktatással kapcsolatos - már nem használt - eszközük, amelyet a diákok részére felajánlanának, szívesen fogadnánk és segítenénk továbbítani a rászoruló diákok részére, pl:

 • Headset (mikrofonos fejhallgató),
 • Fejhallgató,
 • Mikrofon,
 • Webkamera,
 • Okostelefon,
 • Tablet,
 • Számítógép.


A rendszergazdánk átnézi és törli az esetleges személyes adatokat,
de kérjük csak HASZNÁLHATÓ eszközöket ajánljanak fel.

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Telefon: +36-30/218-36-88 (ha esetleg nem tudjuk felvenni, visszahívjuk!)

Bár intézményi szinten még elfogadható az infrastruktúránk, azonban a diákoknál és különösen ahol a család több tagja is érintett az online létben komoly nehézségek alakulhatnak ki.

Köszönjük a segítő munkájukat,
a következő hetekben sok türelemre és támogatásra lesz szüksége a diákoknak,
mi igyekszünk a lehető legtöbbet megadni, mert a gyermekeik fejlődése számunkra is rendkívül fontos!

Üdvözlettel,
Iskola vezetősége

Tisztelt Szülők, kedves Gyerekek!

Az elmúlt hónapok járványügyi helyzete miatt fokozott óvatossággal kell lennünk saját és hozzátartozóink érdekében. Mivel a biztonságos iskolakezdés mindannyiunk közös érdeke, ezért az alábbi eljárásrend betartását kérjük mindenkitől:

 1. Az iskolában csak betegség tüneteit nem mutató gyermek és dolgozó tartózkodhat! Tünetekkel rendelkező gyermek és felnőtt nem léphet az épületbe, őket azonnali hatállyal haza, vagy a szülő által megjelölt címre küldjük.

 

 1. A tanulók a főbejáraton és az iskolaudvar felől léphetnek be az iskolába lázmérés és kézfertőtlenítés mellett 7:30 és 8:00 óra között. A gyermeküket kísérő szülők nem jöhetnek be az intézménybe! (Ez alól kivételek az első osztályos szülők: ők maszkban az első tanítási héten bejöhetnek.)
 1. Amennyiben iskolaidőben derül ki, hogy a gyermek beteg, lázas, úgy őt haladéktalanul elkülönítjük, és értesítjük a szülőt, vagy az általa megjelölt személyt. A beteg gyermek csak gyógyulása után, orvosi igazolással térhet vissza az iskolába!
 1. Az iskolában a maszk és védőkesztyű használata ajánlott. Kérjük, lehetőség szerint a szülők lássák el védőeszközökkel (kézfertőtlenítő, maszk, kesztyű) gyermekeiket!
 1. A szülő által igazolható napok számát félévenkénti öt napra emeljük úgy, hogy a második félévre átvihetők a fel nem használt napok. Az intézkedés célja az, hogy szülő felelősen tudjon dönteni reggel gyermeke iskolába indításáról, és esetleges gyanús jelek esetén otthon tudja tartani a gyermeket.
 1. A gyerekek a mobiltelefont kikapcsolva a táskában tarthatják, csak tanári utasításra vehetik elő, majd használat után kötelesek kikapcsolni és fertőtleníteni.
 1. A tanítási órák elején és végén szükséges a kilincs fertőtlenítése, melyet az órát tartó pedagógusok végeznek el. A padokat óra elején szintén fertőtlenítjük.
 1. A mosdók és közösségi terek fertőtlenítését a tanítási órák alatt végzi a takarítószemélyzet.
 1. A második szünet (tízórai szünet) időtartama 20 percre nő. Ekkor a tanulók a második órát tartó pedagógus jelenlétében a tanteremben fogyasztják el tízóraijukat 15 perc alatt, majd átvonulnak az osztályok a következő óra helyszínére.
 1. Az óraközi szünetekben cél a tanulók szabadban történő pihenése, így az iskolaépület két bejáratát használva oda vonulnak ki az osztályok. A szünetre vonuló osztályok óra végén az ablakok kinyitásával gondoskodnak a szellőztetésről.
 1. Kérjük a járványügyi helyzet miatti óvintézkedések (gyakori kézmosás, fertőtlenítés) otthoni betartását is!

Polónyi Péter

          intézményvezető

Tájékoztató a 2019/2020. zeneiskolai tanév zárásáról és a 2020/2021. tanévi beiratkozásról

Tisztelt Szülők! Kedves Gyerekek! Szeretve Tisztelt Kollégák!

A COVID-19 vírus okozta világjárvány miatt a 2019/2020. tanév befejezése eltér az eddig megszokottaktól.

· A zeneiskola második féléve 2020. május 31-ig tart.

· Mivel a rendkívüli helyzet miatt a személyes találkozásokra nem kerülhet sor, az év végi záróvizsga helyett a tanulók gyakorlati osztályzatot kapnak.

Tájékoztató a 2019/ 2020. tanév zárásáról, a 2020/2021. tanév indításáról

 • A COVID-19 vírus okozta pandémia miatt a 2019/2020. tanév végén az évzáró ünnepség elmarad.
 • A tanév végi jegyekről a diákok és a szülők a KRÉTÁ-ból tájékozódhatnak. Az év végi bizonyítvány papír alapú formáját a tanévnyitó ünnepségen vehetik át.
 • Azok a tanulók, akik iskolát változtatnak, az iskola titkárságán vagy az osztályfőnöknél jelezzék, hogy a beiratkozáshoz szükségük van a papír alapú év végi bizonyítványra, és eljuttatjuk hozzájuk.
 • A jutalomkönyveket, okleveleket, díjakat a tanévnyitó ünnepségen adjuk át.
 • A 2020/2021. tanévnyitó ünnepség időpontja: 2020. augusztus 29-e, szombat, 9:00 óra.
 • A jövő tanév rendjéről a rendelet megjelenése után tájékoztatjuk a szülőket és a diákokat.

Kedves Nyolcadikos Diákok! Tisztelt Szülők! Szeretve Tisztelt Kollégáim!

A COVID-19 vírus okozta világjárvány különös és különleges kényszerhelyzeteket teremt. Az eddig minden évben magas színvonalon megszervezett ballagási ünnepség az érvényben lévő rendkívüli állapot és az ebből következő gyülekezési tilalom miatt hagyományos módon nem bonyolítható le. Az iskola vezetése az érintett osztályfőnökökkel, és a tankerületi vezetéssel egyeztetve a következő határozatokat hozta:

 • A 2020. évi ballagást virtuálisan szervezzük meg: a tanulók személyesen nem lesznek jelen az iskolában.
  Adott időpontban a végzős diákok és szüleik otthon tekinthetik meg a számítógépükön a ballagás alkalmából készített video összeállítást.
 • A virtuális ballagás időpontja 2020. június 13-a, szombat, délelőtt 11 óra.

Mit tehetsz gyerekként a járvány idején?

      1. Új napi rutin – új szokások

 • Alakíts ki egy napirendet, ami a tanulásod és az otthonléted segítheti, átláthatóbbá teszi a napodat! Így lesz időd a tanulásra és a szórakozásra is. Gondold át és tervezz szüleiddel együtt!
 • Fokozottan figyelj arra, hogy minél kevesebb időt tartózkodj a lakáson kívül!
 • Beszélgess minél többet családtagjaiddal!
 • Amikor a lakásból bármelyik családtagod elmegy, akkor hívd fel a figyelmét arra, mire ajánlott fokozottan figyelnie (legalább 1,5 méter távolság betartása az emberek közt, a tömeg kerülése).
 • Bármilyen kérdés merülne fel benned, beszéld meg a szüleiddel!

     

Attachments:
Download this file (FINAL_te_is_segithetsz_A4 másolata.pdf)FINAL_te_is_segithetsz_A4 másolata.pdf[Plakát]7116 kB

Kedves Szülők!

Március 16-tól új oktatási munkarend lép életbe, amit úgy hívunk, hogy digitális munkarend. A tanulók nem látogathatják az oktatási intézményeket. Ha nem oldható meg a tanulók otthoni felügyelete, az iskola épületében kiscsoportos felügyeletet biztosítunk.

Az aktuális hivatalos tájékoztatást a továbbiakban is iskolánk honlapján fogjuk közzétenni.

 

Üdvözlettel: Iskolavezetés

Tisztelt Olvasó! Kedves Szülők!

dr. Nagy Gáborné vagyok, a Ceglédberceli Eötvös József Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény vezetője tájékoztatom önöket a következőkről:

SZERETETTEL MEGHÍVJUK
A BEJÖVŐ ÉVFOLYAMOS /LEENDŐ ELSŐ OSZTÁLYOS/ ,
és a már tanulói jogviszonnyal rendelkező TANULÓK SZÜLEIT A JÖVŐ TANÉVI ETIKA / HIT-ÉS ERKÖLCSTAN OKTATÁSÁNAK MEGSZERVEZÉSÉRŐL TARTANDÓ SZÜLŐI ÉRTEKEZLETÜNKRE!
 

Tisztelt Szülők!

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy a fenntartó döntése alapján iskolánk ettől a tanévtől bekapcsolódik a Komplex Alapprogram (KAP) kipróbálásába. A sikeres bevezetés érdekében az elmúlt tanévben az iskola pedagógusai 4 alkalommal 30-30 órás, összesen fejenként 120 óra továbbképzésen vettek részt.

Fontosnak érezzük, hogy a program intézményi bevezetése előtt Önök is széles körű és pontos tájékoztatást kapjanak arról, hogy gyermekük mivel fog találkozni, az új tanévben. Erről ad tájékoztatást az alábbi összefoglaló.

 

Részletek a mellékletben. 

Attachments:
Download this file (szülői tájékoztató.pdf)szülői tájékoztató.pdf[ ]1717 kB

PAPÍRGYŰJTÉS

 

Szeptember 26-án (csütörtökön) 13:00-17:00 óráig

Beosztás a következő:

1.a; 1.b; 5.a; 5.b:              13:00-14:00

2.a; 2.b; 6.a; 6.b:              14:00-15:00

3.a; 3.b; 7.a; 7.b:              15:00-16:00

4.a; 4.b; 8.a; 8.b:              16:00-17:00

Ceglédbercel, 2019.09.09.

Szabadvári Ilona

DÖK segítő tanár