E Ö T V Ö  S     H Í R E K

Kedves Olvasók!

Az elmúlt hónap eseményei voltak:

  • Szeptember 8-án a diákönkormányzat papírgyűjtést szervezett

Kedves Szülők!

Szeretném  megköszönni a szorgalmas papírgyűjtő munkát, egyben tájékoztatok mindenkit arról, hogy az idén ősszel 18532 kg papírt gyűjtöttünk össze. A papírt 15 Ft/kg-ért vette át tőlünk a Környezet 2001 Kft. Az idén is megosztjuk a kapott ellenértéket a Diákönkormányzat és az osztályok között, fele-fele arányban.  Tavasszal is rendezünk papírgyűjtést, ezért kérem, ne dobják ki a papírhulladékot!

Köszönettel: Szabadvári Ilona, DÖK segítő tanár

 

  • Szeptember 15-17. között a két ötödik osztály Erzsébet tábor pályázat segítségével erdei iskolában vett részt az osztályfőnökök, Novák Károly és Vas Viktor szervezésében. Maga a tábor szállással, ellátással csak 1000.- Ft-ba került a gyermekeknek fejenként, így csak az útiköltség fedezése volt jelentősebb kiadás a szülőknek.
  • Szeptember 17-én az iskolai  nemzetiségi tánccsoport képviselte Ceglédbercelt a törteli szüreti fesztiválon. Tanulóink nagy sikert aratva táncoltak Polonyiné Zsuzsandor Ibolya vezetésével.
  • Szeptember 23-án  a CKSE a Bozsik program keretében megrendezte az iskolai labdarúgó bajnokság őszi fordulóját.
  • A szeptember 24-25-ei Nemzetiségi Napokon felléptek az iskola nemzetiségi csoportjai: a táncosok és a rézfúvós kamaracsoport. felkészítők voltak Molnár Lászlóné, Polonyiné Zsuzsandor Ibolya és Márki Sándor.
  • Szeptember 30-án az 5. évfolyam tanulói „Vadásznapon” vettek részt, melyet a Gerjementi Vadásztársaság rendezett Pilisen. A több helyről érkezett gyermeksereg  játékos vetélkedőn vettek részt, melyet az egyik berceli csoport nyert meg, és elnyerte a fődíjat, egy hatalmas tortát. Köszönjük a vadásztársaságnak,  hogy évek óta hívja tanulóinkat erre a programra.
  • Október 6-án az aradi vértanúkra emlékeztünk. Az ünnepi műsort az 5. osztályosok készítették, Simonné Szeleczki Ildikó, Petróné Bori Zsuzsanna és Márki Sándor irányításával. A haranglábnál koszorút helyezett el  Ceglédbercel Önkormányzata nevében Török József polgármester úr, a Diákönkormányzat nevében Csobán Annamária DÖK elnök és Pákozdi Panna helyettes.

Erdei iskolában voltunk…

Fél nyolc körül indultunk a táborba, és vonattal, busszal közlekedtünk. Útközben Kelenföldön megetettünk és „örökbe fogadtunk” egy fekete galambot, el is neveztük Colának. Mikor fáradtan megérkeztünk a táborba, elfoglaltuk a szállást, kipakoltunk és mentünk ebédelni. A délutánt a Balaton partján töltöttük, pancsoltunk, kagylót szedtünk, röplabdáztunk. Este közösen játszottunk. Másnap elsétáltunk Fonyódra, majd hajóval átmentünk Badacsonyba. Ott megmásztuk a hegyet, felmentünk a kilátóba. Innen nagyon szép volt a táj. Este az Apnoé zenekar koncertjén voltunk, végül a napot éjszakai focival zártuk.

Másnap elindultunk hazafelé. Nagy meglepetésünkre a Villi vonat jött értünk. Annyira megörültünk neki, hogy az egész utat végig énekeltük, és egy új dal is született. A visszaút nagyon hosszú és kalandos volt, 7 órán át tartott. Örömünkre a kelenföldi pályaudvaron újra találkoztunk Colával.

Mikor megérkeztünk Ceglédbercelre, mindenki fáradtan de élményekkel gazdagodva tért haza.

 

Cseri Alexandra (6.b), Hóra Zsanett, Mojzes Klaudia (6.a)

 

 

 

Joomla templates by a4joomla