Innovatív iskola program

A Microsoft nagyvállalat Magyarországon is elindította az „Innovatív iskola” programot. Iskolánkból először Novák Károly kapcsolódott be, majd Tóth Ferenc is csatlakozott a Microsoft innovatív tanári közösséghez.

A pályázaton elnyert cím lehetőséget ad az érdeklődő kollégáknak, hogy különféle valós és virtuális rendezvényeken, eseményeken vegyenek részt, például webináriumokon (interneten zajló képzés), kurzusokon, találkozókon, ahol megismerkedhetnek a technika által nyújtotta lehetőségekkel.

A közösség célja, hogy segítséget nyújtson a pedagógusoknak abban, hogyan használhatják a leghatékonyabb módon a mobil eszközöket (okostelefonok, tabletek, laptopok) az oktatásban. Jelenleg mindkét kolléga részt vesz egy tréneri képzésen, ahol a Microsoft programjainak tanításban való felhasználhatóságát sajátítják el. Tudásukat saját tanári karunk technikai hozzáértésének fejlesztésében is jól tudják majd kamatoztatni.

Ebben a tanévben az iskolaigazgató is meghívást kapott egy nyolc alkalmas vezetői képzésre, amelynek a digitális módszerek és tananyagok elterjesztése, a pedagógusok motiválása, az iskola digitális jövőképe a témája. Az egész országból összesen 20 iskolavezető vehet részt ezen a kurzuson.

A Microsoft sokféle szolgáltatást kínál a programban résztvevő iskoláknak: új ismereteket az informatika tanároknak és a rendszergazdáknak; ingyenes szoftvert iskolai felhasználásra; kollektív képzést, mentort, hospitálási lehetőségeket a tantestületnek; új módszereket a pedagógusoknak.

Mi, a ceglédberceli Eötvös iskola pedagógusai valamennyien tisztában vagyunk vele, hogy igazodnunk kell a 21. századi oktatás elvárásaihoz, a kezünk alatt tanuló új generációk eredményes oktatása érdekében. Ebben segít nekünk az innovatív iskola program. Bár informatikai eszközállományunk még sok kívánnivalót hagy maga után, bízunk benne, hogy a lelkesedést és az elkötelezettséget idővel követi majd a modern IKT eszközök sora is.

Nagy Gáborné

 

 

 

Joomla templates by a4joomla