Ceglédberceli Eötvös József Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Az osztályok kis létszámúak, átlagban 18 fősek. Ez kedvező a gyermekek szempontjából, hiszen több figyelem és idő jut rájuk, valamint kedvező a differenciálás, a kompetencia alapú oktatást jellemző kiscsoportos tanulás-szervezés és a hatékony nyelvoktatás szempontjából. Az iskola profilját a következő szolgáltatások adják: a nyelvoktatás sokszínűsége, zeneiskolai képzés, 1-3. évfolyamon egész napos iskola, sajátos nevelési igényű, magatartási nehézségekkel küzdő tanulók integrált nevelése-oktatása, fejlesztése.

News

Hits: 5878

On-line kapcsolatok!

November 29-én reggel eljött a várva várt pillanat és végre elkezdődött a Skype-a-Thon.

A legelső diákcsapat, akikkel beszéltünk, indiaiak voltak. Elénekeltünk egymásnak 2-2 népdalt a saját nyelvünkön. Aznap délután még egy Miamiban tanuló osztállyal is kapcsolatot létesítettünk. Az amerikai gyerekek fele angolul, fele németül beszélt, nálunk is a 6.a németes, a 6.b angolos osztály, így felváltva beszélgettünk németül és angolul.  Az volt a feladat, hogy kitaláljuk, ki, hol lakik.

Ők kezdték a barkóbát és kb. 8 kérdésből kitalálták, hogy mi magyarok vagyunk. Mivel mi már tudtuk, hogy ők honnan hívnak, ezért ők gondoltak egy államra, és mi azt találtuk ki. Texas volt ez az állam. Később írtak nekünk, hogy nagyon szimpatikusak vagyunk, és jól érezték magukat, ezért szeretnék tartani továbbra is a kapcsolatot.

Másnap reggel Vietnámmal beszéltünk, itt csak 2-2 népdalt énekeltünk, de nagyon örültünk egymásnak.

A Fülöp- szigetieket már nem tudjuk felhívni, mert túl nagy az időeltolódás, de videó üzeneteket nekik is küldtünk.

Ennyi lett volna röviden a Skype a-Thon- os élményünk, amit nagyon élveztünk.

 

                                                                                                 Írta: Mojzes Klaudia Réka 6.a